Translate

2008. szeptember 16., kedd

Egyszerű, gyors, könnyű: mi ez? Túrófánk!


Ez a tuti gyorskaja! 20 perc alatt megvan, mindennel együtt. 
Gyereknek, felnőttnek, 1 évestől a csillagos ég:-)

A hozzávalókon kivül kell egy kutyulógép, meg aki tartja a gépet, egy edényke, némi olaj (néminél több), kis tűz, kis víz, kis tüzesvíz, kinek mi...és mehet

Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 4 felvert tojat
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vanil cukor
  • csipet só
  • 20 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor

Nyah, tényleg tök egyszerű:
- túrót összetörni és beledobálni +tojás+cukor+vancukor+só (nagyobb méretű tálban érdemes megtenni, hogy ne kelljen folyton visszatoszkodni az anyagot, mikor a kutyulógéppel megmásszuk)

-lisztet a sütőporral megbolondítani, és hozzáönteni a túrós masszához

Ezt úgy csinálja mami, hogy kihívom már a fiúkat korábban, akik lelkesen elegyítenek, és kutyulnak (gondolom menne gép nélkül is, csak így sokkal pöpecebb)..mikor a lisztes fázis kerül sorra, akkor kicsit beszállok, mert különben a liszt száll vidáman erre-arra. 
De már kész is, nincs is mit többet mesélni. Lesz egy kissé folyósnak ható túrós izé a tálunkban.

Olajat forróra buzdítani, annyit, hogy tudjon benne forgolódni a fánkocska.
 Célszerű egy vizes kanállal az olajba adagolni a fánknak valót, mert könnyebben lecsusszan (ez milyen szexin hangzik, de nem az) a kanálról a cucc.
Így la: kanál, vízbemerít, túróscuccból kikanyarít kb fél evőkanálnyit, belecsusszant, újabb adag, megtelik, vár, kivesz.
Nagyon gyorsan megvan, igyekezni kell, mert a második menettől már edzettebb az olaj is, azt úgy süt, hogy csuda, mégha középlángra veszi is az ember lánya. 


Kb még nem aranybarnán kell kivenni. Ezt most jól meghatároztam. (Majd alkalomadtán fotókkal is megtámogatom a receptet. ....na csak pár év kellett a fotókhoz)

Ebből lesz egy jó nagy tálnyi fánkocska (kb  képen lévő 2,5xese) , porcukorba, kakaóba lehet mártogatni, de magában is finom. Pihe-puha, eteti magát, gyorsan fogyó látomás.

Nincsenek megjegyzések: