Translate

2013. február 13., szerda

Vadas mártás - ami a marhahúslevesből megmaradt


Mivel a húsleves hússal jó, és nem cipőbetéttel, marad sok hús, amit képtelenség elfogyasztani levesestűl. S mint minden ezen a világon, nem fog elvészni a  hús, csak átalakul...

Vadas mártás hozzávalói:
- húslevesből kivett főtt hús
- 1 fej vöröshagyma
- főtt sárgarépa+ zöldség+krumpli
- 4-5 babérlevél
- bors
- 2-3 dl tejföl
- 2 db marahhúsleveskocka
- pici cukor
- 1 ek liszt
- 0,5 citrom leve
- kb 1 ek mustár

A forró olajon meg kell dinsztelni a hagymát, utána 1 ek cukrot ráteni, karamellizálni.
Az összetört zöldségeket rátenni, 1 evőkanál liszttel meszórni, összekevrni, s felönteni vízzel, hogy szósz sűrűségű legyen.
Beletenni a babérlevelet, mustárt, borsot, tejfölt, citromlevet, húsleves kockát.
Lassú tűzön kb 10 percig főzni. Közben meg kell kóstolni, hogy elég édeskés, vagy savanyú-e, kell-e még cukor, vagy mustár...ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések: