Tavaly Bécsben voltunk a barátnőmnél, L-nél, télelőn, hűvösben. L. este ennek és a gyerekek örömére almás palacsintát csinált. Annyit figyeltem csak meg, hogy majdnem ugyanúgy készül, mint a másik, de mégsem. Ennek megfelelően mikor itthon próbáltam reprodukálni, nem is sikerült, mert én csak simán a rendes palába hajítottam szeletelt almát, de bazi vastag lett, és eltört sütés közben, és ehh, béna volt.
Kerestem egy receptet a neten, és nyami, sikerült egy nagyon jóba belenyúlnom. Ebbe e.
Na, de előre kell bocsájtanom, hogy ugyan ez laktató, de ez a mennyiség 4 főre, ami ott szerepel, nudli. Dupla adagot csináltam egyből, és ugyan maradt 1-2 db másnapra, de az sem veszett kárba.
Így a dupla adaghoz ezek kellenek:
Lehet enni simán porcukorral, vagy fahéjas porcukorral, de vanília pudinggal kifejezetten mennyei. Azt ugyanúgy kell megcisnálni, ahogy a főzős puding zacsiján áll, por, fél liter tej, kb 4 ek cukor, ide-oda, kever-kavar, és kész.
És így lesz a kutyulékból fincsi palcsi.
Kerestem egy receptet a neten, és nyami, sikerült egy nagyon jóba belenyúlnom. Ebbe e.
Na, de előre kell bocsájtanom, hogy ugyan ez laktató, de ez a mennyiség 4 főre, ami ott szerepel, nudli. Dupla adagot csináltam egyből, és ugyan maradt 1-2 db másnapra, de az sem veszett kárba.
Így a dupla adaghoz ezek kellenek:
- 8 tojás
- 22 dkg cukor
- 8 dkg vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 dl tejszín
- csipet só
- reszelt citromhéj
- fahéj
- 40 dkg liszt
- 5-6 alma
Lehet enni simán porcukorral, vagy fahéjas porcukorral, de vanília pudinggal kifejezetten mennyei. Azt ugyanúgy kell megcisnálni, ahogy a főzős puding zacsiján áll, por, fél liter tej, kb 4 ek cukor, ide-oda, kever-kavar, és kész.
És így lesz a kutyulékból fincsi palcsi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése